Virusul mortal a întârziat să-şi ancoreze rădăcinile în Africa, în comparaţie cu alte părţi ale lumii, dar a ucis lideri din întreaga regiune, relatează nation.africa.

Patru state membre ale Comunităţii de Dezvoltare a Africii de Sud (Sadc) au pierdut în total 10 miniştri de cabinet în faţa Covid-19 în doar două săptămâni. Zimbabwe a pierdut patru, în timp ce Malawi a pierdut doi. Eswatini a pierdut doi miniştri de cabinet şi un prim-ministru din cauza pandemiei în ultimele două săptămâni. Africa de Sud a pierdut unu.

Eswatini

Moartea doamnei Gwaradzimba a avut loc după aceea a ministrului de atunci al terenurilor, agriculturii şi relocării rurale Perrance Shiri, care a cedat virusului în august anul trecut.

În Eswatini, un ministru a cedat bolii în urmă cu două zile, a anunţat duminică premierul în funcţie al ţării.

„Guvernul Majestăţii Sale notifică naţiunea trecerii triste a deputatului parlamentar Makhosi Vilakati, ministrul muncii şi securităţii sociale”, a declarat Themba Masuku într-o conferinţă de presă.

Potrivit domnului Masuku, domnul Vilakati a murit sâmbătă seara într-o unitate de sănătate sud-africană unde fusese internat pentru o procedură de tratament specializat care rezultă dintr-o infecţie cu Covid-19.

Domnul Vilakati a devenit al doilea ministru al cabinetului care a murit din cauza Covid-19 după ministrul serviciului public, Christian Ntshangase, care a murit săptămâna trecută.

Înainte de aceasta, prim-ministrul Eswatini, Ambrose Dlamini, a murit de Covid-19 în decembrie anul trecut, în timp ce urma un tratament în Africa de Sud.

Lasă un răspuns